Villach

De tweede stad van Karinthië. Villach is na Klagenfurt met 59.000 inwoners een gezellige stad. Villach ligt aan de rivier de Drau en is omgeven door de uitlopers van de Alpen.  De Geschiedenis van Villach gaat heel ver, in 1348 werd een groot deel van de stad verwoest door een zware aardbeving. Helaas bleef de stad andere rampen niet bespaard, 300 jaar later in 1690 kreeg de stad opnieuw te maken met een aardbeving en zware branden. In de 16de eeuw zorgde de eerste burgemeester van de stad voor de wederopbouw. Gelukkig zijn er veel monumentale panden bewaard gebleven in de prachtige binnenstad van Villach.

Bezienswaardigheden

Het oude centrum van de stad rondom de Hauptplatz en Kirchenplatz is zeker het bekijken waard, de kerktoren van de St. Jakobskirche is 94 meter hoog en daarmee de hoogste kerktoren van Karinthië.  Tijdens de zomermaanden is de oude binnenstad gevuld met gezellige terrassen en kun je volop genieten van de zon en je heerlijke drankje.

Burg Landskron is een kasteel/slot aan de noordoostelijke kant van Villach. Het kasteel staat op een rots 135 meter hoog.  Tijdens de zomermaanden worden er in het slot roofvogelshows gegeven. Het gebied en de rotsen rondom het kasteel worden al sinds 800 voor Christus bewoond.  Nu is het kasteel een bezienswaardigheid welke je kunt bezoeken, vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht over Villach en de Karawanken.  In het kasteel zelf zijn 3 restaurants ondergebracht, waaronder het Haubenlokal Kronenzaal.