Wellness in Oostenrijk

Heerlijk een dagje wellness in Oostenrijk? In Nederland pas sinds een tiental jaren een trend, in Oostenrijk is het ondertussen iets van een traditie. Je hoort dan ook regelmatig een Oostenrijker zeggen dat ze een “weekje gaan kuren”  wat niets anders betekend dan een weekje naar een sauna resort en daar lekker genieten van de voorzieningen en een week lang gezonde dingen eten en drinken.

De kuuroorden zoals de Wellness in Oostenrijk wordt genoemd hebben allen iets bijzonders. We hebben een overzichtje gemaakt van de meest bijzondere wellness oases in Oostenrijk

Bad Blumau

Bad Blumau

In de Steiermark ligt het dorpje Bad Blumau, door toeval ontdekte men tijdens een zoektocht naar fossiele brandstoffen een warm water bron. De Melchiorbron genoemd.  Een creatieve hotelondernemer, (dhr. Rogner) besloot dat dit de plek moest worden voor een hotel met een sauna en wellness landschap, en zo geschiedde. Friedrich Hundertwasser tekende voor de architectuur en menig bouwmeester heeft op dit plan zijn duimstok kapot gebeten. Maar het resultaat mag er zijn. Een riant Thermen landschap van 2.700 vierkante meter, en een uitgekiende compositie van licht, warmte en kleuren maken de thermen van Bad Blumau  tot iets heel bijzonders.

Aqua dome  in Längefeld

aqua-domeAlsof je op de maan bent aangekomen, de buitenbaden van de Aqua Dome in het idyllische dorp Längefeld in Tirol steken als ufo’s boven de grond, de “schalen”  zijn gevuld met thermaal water. Vanuit de baden krijg je een waanzinnig uitzicht op de Ötztaler Alpen. Het saunadorp  krijgt iedereen stil en laat het menselijk lichaam even tot bezinning komen. Ideaal om eens te bezoeken als je het wintersporten even zat bent. Kinderen kunnen zich hier ook uitstekend (laten) vermaken.

Therme Amade

Therme amade

Een belevenis thermen voor jong en oud, dat is de beste omschrijving voor Therme Amadé. 30.000 vierkante meter groot is de thermen. 11 binnen- en buitenbaden. Een bijzondere unieke looping-glijbaan en last but not least is de temperatuur in de baden van aangenaam koel tot een heerlijke 35 graden.  Een unieke extra zijn de baden met bergkristal.  Goed voor de gezondheid want dit water bevat namelijk speciaal zout.