Wintersport vakantie met kinderen in Oostenrijk

Met kinderen op wintersport vakantie is een uitdaging op zich,  gelukkig zijn de skigebieden in Oostenrijk hier goed op ingericht. Niet voor niets is Oostenrijk dan ook zeer geliefd als wintersportbestemming voor gezinnen, je kunt wel zeggen dat men zich in Oostenrijk heeft gespecialiseerd in de gezinsvakanties.

praktisch alle skigebieden hebben speciale oefen- en skipistes voor de allerkleinste, allemaal met een leuk thema, van Bobo de pinguïn tot Bolo de beer maar ook de beroemde TV figuren loop je met enige regelmatig tegen het lijf in één van de vele skigebieden in Oostenrijk. Al spelenderwijs leren de kinderen met vallen en opstaan de basis van het skiën.  Tijdens de lunch worden de kinderen door de skileraren op sleeptouw genomen naar één van de piste restaurants waar een speciaal kindermenu wordt geserveerd. Ondertussen kunnen de ouders zelf op pad en de pistes verkennen.

Accommodatie voor gezinnen

Het makkelijk is natuurlijk een hotel, je hebt geen omkijken meer naar het eten, en iedere dag wordt je kamer even snel opgeruimd. Diverse skigebieden hebben speciale kinderhotels,  deze hotels bieden naast speciale gezinskamers ook kinderopvang, kindermenu’s en hebben zelfs speciale speelkamers en klauterruimtes voor kinderen.  wie helemaal voor luxe kiest kan ook een kinderhotel uitkiezen met een zwemparadijs, Hotel Galtenberg in het skigebied Skijuwel is zo’n hotel. Het werd afgelopen jaar volledig verbouwd en heeft nu een prachtig zwemparadijs met snelle glijbanen en een grote indoor speeltuin met een klimmuur speciaal voor kinderen.

Kies je liever voor een appartement? Vraag dan bij de verhuurder na of er speciale voorzieningen zijn voor de kinderen zoals kinderbedjes en andere voorzieningen.

Landal is een bekende onder de vakantiehuisjes verhuurders in Nederland, maar ook in Oostenrijk heeft Landal diverse mooie parken. Landal heeft kindvriendelijkheid hoog in het vaandel staan dus dat zit hier wel goed.

De reis naar Oostenrijk

Vooral voor kinderen kan de lange reis naar Oostenrijk een lange vervelende dag zijn, zorg er dus voor dat ze tijdens het rijden vermaakt worden, eventueel een paar leuke kinderfilms op een ipad of tablet en genoeg lekkere dingen om te eten en te drinken mee natuurlijk. Stop onderweg regelmatig en kies dan voor een raststatte langs de autobahn. Daar kunnen de kinderen eventjes uit de auto en even de energie kwijt. Natuurlijk verlies je de kinderen niet uit het oog.

 

 

terug

Schnaps typisch Oostenrijks

Wintersport bij Nederlanders met paplepel ingegoten

volgende