Op welke tv-zender wordt de F1 uitgezonden in Oostenrijk

Formule 1, of F1, is enorm populair in Oostenrijk. De meer dan 300.000 bezoekers aan het raceweekeind op de Red Bull ring in Spielberg zijn daar het bewijs van. Als je een reis naar Oostenrijk plant en geen seconde van de F1-actie wilt missen, is het essentieel om te weten op welke tv-zenders je terechtkunt.

De Twee belangrijkste F1-zenders in Oostenrijk

In Oostenrijk worden de Formule 1-races uitgezonden op twee belangrijke zenders, voor deze zenders heb je in principe geen abonnement nodig. Oostenrijk is nog één van de weinige landen waar je gratis alle wedstrijden in HD kunt bekijken. Omdat de licentie om de F1 uit te zenden erg duur is hebben de nationale tv-zender (ORF) en de commerciële tv-zender (ServusTv) besloten om de F1 wedstrijden om en om uit te zenden.

  1. ORF (Österreichischer Rundfunk): De openbare omroep van Oostenrijk, ORF, biedt uitgebreide dekking van de F1-races. Ze staan bekend om hun deskundige commentaar en diepgaande analyses, wat zorgt voor een verrijkende kijkervaring.
  2. Servus TV: Deze commerciële tv-zender, eigendom van Red Bull Media House, biedt ook live F1-uitzendingen. Met hun focus op snelheid en avontuur, brengt Servus TV de energie en opwinding van F1 rechtstreeks in de huiskamers.

Beide zenders bieden een unieke kijkervaring, waarbij ORF meer traditionele en diepgaande analyses biedt, terwijl Servus TV zich richt op de dynamiek en opwinding van de race.

RaceLocatieZender
1Sakhir/BahreinServus TV
2Jeddah/Saudi-ArabiëORF
3Melbourne/AustraliëServus TV
4Suzuka/JapanORF
5Shanghai/ChinaServus TV
6Miami/Verenigde StatenORF
7Imola/ItaliëServus TV
8Monte-Carlo/MonacoORF
9Montreal/CanadaServus TV
10Barcelona/SpanjeORF
11Spielberg/OostenrijkServus TV
12Silverstone/EnglandORF
13Boedapest/HongarijeORF
14Spa-Francorchamps/BelgiëServus TV
15Zandvoort/NederlandServus TV
16Monza/ItaliëORF
17Baku/AzerbeidzjanServus TV
18Singapore/SingaporeORF
19Austin/Verenigde StatenServus TV
20Mexico city/MexicoORF
21São Paulo/BraziliëServus TV
22Las Vegas/Verenigde StatenORF
23Losail/QatarServus TV
24Abu Dhabi/VAEORF

Aanvullende tips om de F1 te kijken in Oostenrijk

Hou de aankondigingen op de tv-zenders in de gaten voor de aanvangstijden van de races. Voorafgaand aan alle races zijn er uitgebreide analyses en interviews met de coureurs en de teamchefs. Onze redactie vindt het niveau van de uitzendingen van de F1 in Oostenrijk stukken beter dan in Nederland.

Lees ook: Hoe kijk je naar de F1 tijdens je vakantie in Oostenrijk

Hou er rekening mee dat als je via een satellietontvanger naar de Oostenrijkse TV-zenders wilt kijken je een smartcard nodig hebt, deze is helaas niet eenvoudig te krijgen als je geen vast adres in Oostenrijk hebt.

terug

Elektrisch rijden in Oostenrijk: alles over het blokkeertarief bij laadpalen

KLM stopt met directe vlucht naar Graz, wat zijn de alternatieven?

volgende