F1 tijdens je vakantie in Oostenrijk: hoe kijk je op de camping of in je vakantiehuisje?

Ga je op vakantie naar Oostenrijk en ben je een Formule 1-fan? Dan wil je natuurlijk geen race missen, zelfs niet als je op een camping staat of in een vakantiehuisje verblijft. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de actie op de baan te volgen, zelfs als je midden in de prachtige Oostenrijkse natuur bent. Laten we eens kijken hoe je dit kunt aanpakken.

Gebruik van mobiele data en streamingdiensten

Een van de eenvoudigste manieren om Formule 1 te kijken tijdens je vakantie in Oostenrijk is via streamingdiensten op je smartphone, tablet of laptop. Diensten zoals F1 TV Pro, Sky Sports of lokale aanbieders bieden live streaming van races. Zorg wel dat je een stabiele mobiele dataconnectie hebt. Houd er rekening mee dat streaming veel data verbruikt, dus een onbeperkt data-abonnement of voldoende data in je pakket is aan te raden.

Naast een goede data verbinding is ook een VPN-verbinding vaak noodzakelijk. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om vanuit Oostenrijk in te loggen op je Viaplay account.

Satelliet-TV op de camping of in je vakantiehuisje

Als je in een vakantiehuisje verblijft, is de kans groot dat er een televisie met satellietontvangst is. In Oostenrijk wordt de F1 uitgezonden op de ORF (vergelijkbaar met de NOS) of op Servus TV. Op beide zenders kijk je de F1 gratis in HD zonder abonnement. Mocht je zelf een satelietschotel mee hebben op je caravan, dan heb je helaas een Oostenrijkse smartcard nodig om deze zenders vrij te schakelen. Deze kaarten zijn als Nederlander of Belg zeer lastig te krijgen.

Lokale bars en restaurants

In veel Oostenrijkse steden en dorpen, vooral in gebieden die populair zijn bij toeristen, zullen bars en restaurants de race waarschijnlijk uitzenden. Dit is een geweldige manier om de race te kijken terwijl je geniet van de lokale sfeer en misschien zelfs wat Oostenrijkse culinaire specialiteiten proeft.

Bezoek de Red Bull Ring

Formule 1 kijken tijdens je vakantie in Oostenrijk

Als je vakantie samenvalt met de Oostenrijkse Grand Prix, waarom zou je dan niet overwegen om een bezoek te brengen aan de Red Bull Ring? Tickets kunnen prijzig zijn, maar de ervaring van het live bekijken van een Formule 1-race is onvergetelijk. Zorg ervoor dat je je tickets ruim van tevoren boekt, want ze zijn vaak snel uitverkocht.

Lees alles over de F1 in Oostenrijk

Gebruik wifi Hotspots

In veel Oostenrijkse steden en toeristische plekken vind je wifi hotspots waarmee je gratis of tegen een kleine vergoeding het internet op kunt. Je kunt deze hotspots gebruiken om de race te streamen op je mobiele apparaat. Controleer wel van tevoren de stabiliteit en snelheid van de verbinding om teleurstellingen tijdens de race te voorkomen.

Social media en apps

Voor snelle updates en hoogtepunten kun je altijd terecht op sociale media en speciale Formule 1-apps. Hoewel je misschien niet de hele race live kunt zien, helpen deze bronnen je om op de hoogte te blijven van de belangrijkste gebeurtenissen op de baan.

Oostenrijk biedt voor Formule 1-liefhebbers veel mogelijkheden om hun favoriete sport te volgen, zelfs tijdens een ontspannende vakantie in de bergen of aan een van de prachtige meren. Of je nu kiest voor streaming, een bezoek aan een lokale bar, of misschien zelfs een live race bijwoont, je hoeft geen enkel moment van de actie te missen. Dus pak je spullen, ga op reis en geniet van zowel de schoonheid van Oostenrijk als de opwinding van de Formule 1.

terug

Hoe belande Oostenrijkse popmuziek in de Nederlandse top 40

Elektrisch rijden in Oostenrijk: alles over het blokkeertarief bij laadpalen

volgende