Kerstmarkten in Salzburg

 

Salzburg kent een lange traditie van kerstmarkten, eeuh pardon, in Oostenrijk noem je dat geen Kerstmarkt maar een Christkindlmarkt.  Verspreid door de stad vindt je dan ook diverse markten. Maak kennis met de Oostenrijkse kersttradities die best wel afwijken van de Nederlandse en Duitse gebruiken met kerst. Leer de Krampus kennen, een traditie uit oude tijden waarbij duivels verklede mannen de boze geesten verjagen. Een indrukwekkend spektakel wat gepaard gaat met veel kabaal.

krampus

De belangrijkste en grootste kerstmarkt van Salzburg is de Christkindlmarkt welke je kunt vinden op het prachtige en sfeervolle  Domplatz.  Het decor van de  Dom op de achtergrond en de prachtige stalletjes maken deze kerstmarkt “zauberhaft”  (betoverend)  Iedere zaterdag om 18.30 geven de Salzburger turmblaser  een optreden, zeer bijzonder om mee te maken

Schloss Heilbrunn

Rondom het beroemde Schloss Heilbrunn vindt iedere kerst de Heilbrunner kerstmarkt plaats. Met het romantische slot als coulisse weten de tientallen kerststalletjes de bezoekers op gastronomisch gebied en op het gebied van kerstcadeaus te verbazen.  Voor de kinderen is er een speciale kinderkerstmarkt ingericht.

Schloss Mirabell

Nog een kerstmarkt bij een kasteel, deze keer op het plein voor Schloss Mirabell, de locatie is zeer gunstig direct tegen over het station van Salzburg en het aanbod is ieder jaar weer vernieuwend. Wat is er nu leuker om met een beker gluhwein lekker te slenteren langs de diverse prachtig decoreerde stalletjes met unieke kerstcadeaus van  voornamelijk handwerkers en locale producten.

Naast de bovengenoemde kerstmarkten zijn er ook nog diverse kleinere markten te vinden in de stad, vooral rond de kerstdagen schieten deze als paddestoelen uit de grond. Bekijk de onderstaande video  voor een goede indruk van de sfeer rondom de kerstmarkten in Salzburg.

terug

Kerstmarkten in Wenen

Skipassen worden duurder

volgende