KLM stopt met directe vlucht naar Graz, wat zijn de alternatieven?

KLM heeft recentelijk aangekondigd dat ze per 1 april stoppen met hun directe vluchten van Amsterdam naar Graz. Deze beslissing kwam, voor iedereen in Graz en de Steiermark redelijk onverwacht! Er zijn nog steeds verschillende alternatieven beschikbaar om van Amsterdam naar Graz te reizen, voornamelijk via Duitsland.

Alternatieve routes via Duitsland

Duitsland biedt verschillende luchthavens die als effectieve tussenstops kunnen dienen op jouw reis van Amsterdam naar Graz. Hier zijn enkele van de meest praktische alternatieven:

Via Frankfurt

 • Vlucht: Je kunt eerst vliegen naar Frankfurt, een van Europa’s grootste luchthavens. Vanaf daar zijn er meerdere vluchten per dag naar Graz. Deze worden hoofdzakelijk uitgevoerd door Lufthansa of partners van de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland.
 • Reistijd: Hoewel de totale reistijd langer zal zijn dan de directe vlucht, biedt Frankfurt frequente verbindingen, wat flexibiliteit in jouw reisschema geeft.
 • Extra Tip: Frankfurt Airport heeft uitstekende faciliteiten om de tijd tussen de vluchten door te brengen en het vliegveld van Frankfurt is vanuit Nederland ook goed met de trein bereikbaar.

Via München

 • Vlucht: Een andere optie is vliegen naar München. Deze route wordt door verschillende luchtvaartmaatschappijen aangeboden en biedt aansluitende vluchten naar Graz.
 • Reistijd: De reistijd is vergelijkbaar met die via Frankfurt. München biedt een prettige luchthavenervaring met veel winkels en eetgelegenheden.

Via Düsseldorf

 • Vlucht: Düsseldorf is een kleinere, maar efficiënte optie. Vanaf hier kun je overstappen op vluchten naar Graz.
 • Reistijd: Deze route kan iets langer duren, maar biedt een rustigere luchthavenervaring.
 • Extra Tip: De luchthaven van Düsseldorf is bekend om zijn comfort en efficiënte diensten en vanuit Nederland makkelijk bereikbaar met de auto en trein.

Andere Overwegingen

Je kunt er ook voor kiezen om met KLM of Austrian Airlines naar de luchthaven van Wenen te vliegen. Beide maatschappijen vliegen meerdere keren per dag naar de Oostenrijkse hoofdstad en vanaf de luchthaven vertrekt bijna ieder uur een hogesnelheidstrein naar Graz. De extra kosten voor deze trein zijn ongeveer 20 à 30 euro en de reistijd is 2,5 à 3 uur.

 • Prijs: Hou rekening met mogelijke prijsschommelingen door deze wijziging. Het kan lonen om verschillende luchtvaartmaatschappijen en routes te vergelijken om de beste deal te vinden.
 • Tijdschema: Check altijd het actuele vluchtschema en de beschikbaarheid, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de dag en het seizoen.
 • Reiscomfort: Overweeg je voorkeuren voor reiscomfort versus reistijd. Sommige routes kunnen langer duren, maar bieden misschien een comfortabelere reiservaring.
terug

Op welke tv-zender wordt de F1 uitgezonden in Oostenrijk

Gravelbiken in Oostenrijk

volgende