Snel naar de Wintersport?

Wie nog even snel naar de wintersport wil kan tegenwoordig al binnen enkele uren op de pistes in Oostenrijk staan, Transavia en Easyjet vliegen meerdere keren per week en op sommige dagen zelfs meerdere keren per dag naar de sneeuw in Tirol en in het Salzburgerland.

De Luchthavens van Innsbruck en Salzburg worden al enkele jaren door Transavia bediend, echter sinds dit jaar is de frequentie aanzienlijk verhoogd en zijn er ook vluchten bijgekomen vanaf Rotterdam-Den Haag Airport en de luchthaven van Eindhoven. Wie goed zoekt en niet afhankelijk is van de weekenden kan al een ticket naar  Innsbruck of Salzburg vinden vanaf € 29,- (enkele reis, zonder bagage)  De vliegtuig naar Oostenrijk is ongeveer 1,5 uur.

Eénmaal aangekomen op één van de Oostenrijkse Luchthavens is er vrij makkelijk een bus of een taxi te vinden welke je naar het skigebied brengt, reis met meerdere personen dan kan het huren van een auto een goede en voordelige keuze zijn.

Nadelen?

Ja die zijn er zeker, het meenemen van een ski-uitrusting is niet super goedkoop je betaald € 25,- per persoon voor een enkele reis, je mag dan één paar ski’s, één paar schoenen, één paar stokken of één snowboard met 1 paar schoenen of één slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm en één skihelm meenemen.  Het gewicht van je uitrusting mag niet meer zijn dan 15 kilo.  Neem je alleen je ski- of snowboardschoenen mee dan kun je deze natuurlijk ook proberen in je handbagage te proppen.

Ander nadeel is dat de shuttle en taxi-busjes naar de skigebieden niet erg goedkoop zijn, probeer al een beetje te informeren of er meerdere personen naar het zelfde gebied gaan en deel de taxi, dat scheelt al snel flink wat euro’s.

De voordelen?

Je kunt echt binnen een paar uur na vertrek al op de pistes staan, ideaal dus voor een lang weekend wintersporten in Oostenrijk. Een ander voordeel is dat je geen 10 a 12 uur in de auto zit, waarbij de kans op files natuurlijk tijdens het wintersportseizoen erg groot is.  Reis je met een gezin dan is het natuurlijk wel een prijzige aangelegenheid.

terug

Hema opent nog twee vestigingen in Oostenrijk

Nieuwe Verkeersregels Oostenrijk 2019

volgende