Te snel in Oostenrijk wordt duur

Wie te snel in Oostenrijk onderweg is loop het risico op een boete. Nu waren deze verkeersovertredingen in Oostenrijk tot 1 september in vergelijk met de Nederlandse boetes een lachertje. Meestal kwam je er met een waarschuwing vanaf en voor twee of drie tientjes maak geen problemen.

Die paar tientjes die blijven voorlopig nog wel, alleen heb je echt een te zware rechtervoet dan wordt het oppassen. Wie meer dan 30 km/h te snel onderweg is betaald vanaf 1 september € 150 dat is ruim € 80 meer. Wie nog sneller onderweg is betaald natuurlijk nog meer. Dat zie je in de tabel hieronder.

Hoe veel te snelWasWordtRijbewijs
> 30 km/h te snel€ 70€ 150
> 40 km/h te snel binnen bebouwde kom€ 150€ 300 4 weken
> 50 km/h te snel buiten bebouwde kom € 150€ 3004 weken
> 60 km/h te snel binnen bebouwde komvanaf € 150vanaf € 300min. 12 weken
> 70 km/h te snel buiten bebouwde komvanaf € 150vanaf € 300min. 12 weken
> 80 km/h te snel binnen bebouwde komvanaf € 150vanaf € 300min. 6 maanden
> 90 km/h te snel buiten bebouwde komvanaf € 150vanaf € 300min. 6 maanden
Deelname illegale straatrace € 2180€ 5000invordering voertuig

Rijbewijs weg bij te snel in oostenrijk onderweg

Niet alleen een verdubbelde boete hangt boven je hoofd als je te snel onderweg bent, ook je rijbewijs loopt een risico. Wat 2 weken was wordt vanaf 1 september 4 weken en wat 6 weken was wordt ook verdubbeld naar 12 weken. Wie meer dan 80 km/h te snel onderweg is in de bebouwde kom of 90 km/h buiten de bebouwde kom mag 24 maanden met het openbaar vervoer verder reizen. Bovendien krijg je een cursus waarmee je weer eventjes wordt bijgeschoold over de maximumsnelheden in Oostenrijk.

Lees ook verkeersboetes in Oostenrijk

Straatraces

De nieuwe verordening en verhoging van de snelheidsboetes is ook tot stand gekomen door het onverantwoordelijke gedrag van de jeugd die aan straatraces doen en zich vooral rondom de GTI treffen en andere tuning events behoorlijk misdragen. Omdat ook maar gelijk zwaarder te bestraffen wordt bij bewezen deelname aan een straatrace je rijbewijs voor 6 maanden ingevorderd. De boete die 2180 euro was wordt verhoogd naar 5000 euro. Wie dat niet kan betalen krijgt direct een invordering op zijn auto verwachten.

Te snel in oostenrijk

De regels gelden niet alleen voor de inwoners van Oostenrijk, maar ook voor iedereen die gebruikt maakt van de openbare weg. Met als groot nadeel voor buitenlanders dat de boetes direct betaald moeten worden. Om die reden worden steeds meer politievoertuigen voorzien van een mobiel Pin-apparaat zodat je met een Credit card kunt afrekenen.

bron: ÖAMTC

terug

Natuurhuisje vakantiehuizen in de Oostenrijkse natuur

Vignet Oostenrijk 2022 wordt oranje en duurder

volgende