Checklist voor een vakantie in een Oostenrijks vakantiepark

Ga je gezellig een midweek weg met de familie of genieten van een weekendje met vrienden in een Oostenrijks vakantiepark? Voordat je vertrekt, zijn er enkele belangrijke zaken om te controleren. Hier zijn acht essentiële tips voor een zorgeloze vakantie in Oostenrijk:

1. Linnengoed: niet vergeten!

Controleer of er bedlinnen aanwezig is. Het is ongemakkelijk om aan te komen en te ontdekken dat je je eigen lakens had moeten meenemen. Vaak kun je ze huren, maar dat kost extra. Weet ook hoe de bedden zijn verdeeld om onaangename verrassingen te voorkomen. Vaak kun je op de vakantieparken zelf een bedlinnen-pakket huren, echter zijn deze tegenwoordig net zo duur als een nieuwe set kopen.

Let op! de meeste vakantieparken in Oostenrijk hebben geen tweepersoonsdekbedden en vergeet ook je vaatdoeken, handdoeken en theedoeken niet.

2. Plons in het zwembad van een vakantiepark in Oostenrijk

De meeste vakantieparken van Landal in Oostenrijk hebben een zwembad. Dan wil je natuurlijk je zwemspullen niet vergeten. Heb je bovendien kinderen, denk dan aan de essentiële zwembad spullen zoals zwemvleugels, een duikbril. Natuurlijk vergeet je de slippers niet mee te nemen

Heeft het vakantiepark nu geen zwembad dan zijn er in de omgeving van het vakantiepark vast wel enkele meren te vinden waarin je kunt zwemmen.

Lees alles over de mooiste meren van Oostenrijk

3. Vaatwasser: gemak of handwerk?

Controleer of je accommodatie een vaatwasser heeft. Als die er is, neem dan extra vaatwastabletten mee. Dit zijn typisch van die dingen die niet in de vakantiewoningen aanwezig zijn maar wel voor de hoofdprijs te koop zijn in het parkwinkeltje. Dus je eerste besparing op je vakantie door zelf een doosje van die blokjes mee te nemen.

4. Zij iemand koffie?

Wat is er nu beter dan de ochtend beginnen met een verse kop koffie en het uitzicht op de Alpen? Bijna alle vakantieparken in Oostenrijk die we hebben bezocht hebben wel een koffiemachine in het keukentje. Echter, het aanbod aan koffiemachines tegenwoordig groot; of het nu cupjes, pods, of pads zijn is tegenwoordig erg belangrijk. Dus zorg dat je van tevoren weet welke koffiemachine er in de appartementen of vakantiewoningen staat en wees ook hier voorbereid. Want ook hier weer, alles waar een mens behoefte aan heeft, is duur in een parkwinkel.

5. Neem je wandelschoenen mee!

Je bent in Oostenrijk om te genieten van de natuur, of je dat nu wandelend doet of fietsend maakt niet zoveel uit. Maar zorg dat je een paar goede stevige schoenen mee neemt. Vanuit alle vakantieparken in Oostenrijk vertrekken prachtige wandelroutes voor jong en oud. Van eenvoudig tot echte kuitenbranders. Dus pak die schoenen in en hop hop de bergen in om die calorieën van die schnitzel of Kaiserschmarrn van de avond ervoor te verbranden.

Lees alles over Wandelen in Oostenrijk

6. Let op de indeling van de vakantiewoning of vakantieappartement

vakantiepark oostenrijk checklist

Bij de meeste vakantieparken waar we in Oostenrijk hebben overnacht worden de slaapplekken op de aanwezige slaapbank meegeteld. Een appartement voor 4 personen heeft dus vaak een slaapkamer met 2 bedden (die je uit elkaar kunt schuiven) en een comfortabele slaapbank. Dit is leuk als je als gezin met kleinere kinderen op reis bent, maar wat minder praktisch als je met vrienden op vakantie bent.

Reis je met zijn vieren? Boek dan altijd een 6-persoonsvakantiewoning in Oostenrijk. Vaak zijn deze woningen maar een fractie duurder, maar daardoor wel een stuk comfortabeler.

Bekijk hier de aanbiedingen van Landal vakantieparken in Oostenrijk

7. Neem wat basis levensmiddelen mee als je zaterdag reist

Vertrek je nu op een zaterdag naar één van de vakantieparken in Oostenrijk? Neem dan een basispakketje met levensmiddelen mee, een blik soep, wat knakworsten en wat te snaaien zoals chipjes en wat blikjes fris. Je bent niet de eerste gast die door de extreme verkeersdrukte pas laat aankomt op een vakantiepark.

De parkwinkel is gesloten, in het restaurant zijn ze al aan het opruimen en de enige optie om nog aan eten te komen is het tankstation 20 kilometer verderop. Daar sta je dan met twee hongerige kinderen op de achterbank. Wees dus voorbereid en zorg voor wat nood proviand.

8. Vergeet je autobaanvignet niet

Op de valreep nog een laatste tip, in Oostenrijk heb je een autobaanvignet nodig, zonder zo’n vignet mag je met je auto niet op de autobaan komen. De kosten van zo’n vignet zijn nog geen tientje en dan mag je tien dagen lang onbeperkt gebruikmaken van de autobaan. Let op! er zijn nog wel enkele trajecten waar je wat extra tol moet betalen. Neem dus nooit de groene baan aan de linkerkant van de autobaan, maar kies altijd voor een rijstrook met een kassa. De groene stroken zijn voor de Oostenrijkers die een abonnement hebben.

Lees alles over vignetten in Oostenrijk

terug

Tradities in Oostenrijk:Ebenseer Glöcklerlauf

Pretparken in Oostenrijk

volgende