Vignet 2020 een klein beetje duurder en hemelblauw

Vignetten Oostenrijk in 2020 een klein beetje duurder en Hemelblauw van kleur

Oostenrijk vignet 2020In 2020 gebruik je in Oostenrijk ook gewoon een tolvignet voor het gebruik op de autobaan. Dat kan met de sticker voor op je voorruit of je koopt je digitale tolvignet online via de website van Asfinag. De digitale vignetten worden trouwens wel steeds populairder. 

In 2020 is het vignet hemelblauw, uit controle overwegingen veranderd de Asfinag ieder jaar de kleur van de vignetten zodat de controleurs al van afstand kunnen zien of je wel een vignet hebt gekocht voor het goede jaar.

De prijzen stijgen in 2020 ook licht, in principe verhoogd de Asfinag ieder jaar met de inflatie correctie. dit jaar is dat ongeveer 2,1% dus dat valt best wel mee. (de wegenbelasting in Nederland stijgt sneller) 

De inkomsten uit de vignetten stroomt rechtstreeks naar het onderhoud van de wegen en de aanleg van nieuwe wegen. De komende jaren wordt er ook veel geld geïnvesteerd in het verbeteren van de veiligheid van de tunnels in Oostenrijk. In totaal gaat het om 2.200 kilometer autobaan en zogenaamde Schnellstraßen. De prijzen van de vignetten in Oostenrijk liggen nog steeds onder de prijzen van vignetten in Slowakije (10 euro voor 7 dagen), Slovenië (15 euro voor 7 dagen) en Zwitserland (alleen een jaarvignet beschikbaar)

 

Vignet prijzen 2020 in Oostenrijk

[supsystic-tables id=8]

 

Handig om te lezen