Kerstmarkten in Oostenrijk

De komende weken staat Oostenrijk in het teken van kerst, langzaam aan worden in de steden de eerste kerstmarkten al opgebouwd om rond 20 november te openen voor het publiek. karakteristieke houten huisjes, de lucht van warme gluhwein en gebraden maroni’s komt je al tegemoet.

Tradioneel zijn er in de grote steden van Oostenrijk wel kerstmarkten te vinden, in de hoofdstad Wenen vind je er zelf meerdere en stuk voor stuk zijn deze markten uniek. De beroemdste kerstmarkt van Wenen vind je bij het gothische Rathaus, deze markt blijft na de kerstdagen ook nog staan om tijdens de Silvester (Nieuwjaarsnacht) ook de nodige dorstige kelen en hongerige magen te voorzien van een natje en een droogje.

Een andere leuke kerstmarkt in Wenen kun je vinden in Spittelberg, deeze wijk achter het museumquartier is zeker een bezoekje waard. Hier vindt je voornamelijk veel handwerk van locale kunstenaars en is de focus wat minder commercieel dan op de andere markten in Wenen.

Salzburg

Ook Salzburg laat zich horen tijdens de adventsperiode. In de binnenstad zijn diverse kerstmarkten te vinden. tijdens de kerstperiode ademt de stad gewoon kerst, de etalages van de winkels zijn prachtig ingericht en de stad wordt iedere avond gehuld in een deken van miljoenen kleine lichtjes. De belangrijkste kerstmarkten in Salzburg vindt je in de altstadt en rondom de paleistuinen van Slot Hellbrunn.

Een leuk alternief voor de standaard kerstmarkt is de Festungsadvent rondom de Festung hohensalzburg. Deze markt kun je alleen op vrijdag, zaterdag en zondag bezoeken.

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Wil je ook leuke nieuwtjes, handige tips en updates over Oostenrijk in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Oostenrijk.nl

Je staat op de lijst, vanaf nu ontvang je iedere maand onze leuke nieuwsbrief!