Op deze trajecten betaal je geen tol meer

Per direct (15 december 2019) heb je voor een aantal stukken autobaan in Oostenrijk geen autobaanvignet meer nodig. Dat is goed nieuws voor veel wintersporters die komende maanden op weg gaan naar de sneeuw.

Voor de onderstaande stukken autobaan is een vignet niet meer verplicht, rij je echter door dan dien je wel eenautobaanvignet te kopen. Dat kan bij de ANWB of onderweg bij de tankstations langs de autobaan.

De Trajecten zonder autobaanvignet

  • A1 – Westautobahn – grensovergang Walserberg tot Salzburg-Nord
  • A12 – Inntal Autobahn – grensovergang Kiefersfelden tot Kufstein-Süd
  • A14 – Grensovergang Hörbranz tot Hohenems
  • A7 – Mühlkreisautobahn – Neue Donaubrücke (in aanbouw)
  • A26 – Linzer Westring – nog in aanbouw

Miljoenen verlies voor de wegbeheerder

File grenscontroles oostenrijk

Vakantiegangers onderweg naar Salzburg, Kufstein en de skigebieden rondom Kitzbühel kunnen zich in de handen wrijven. Zij komen vanaf nu zonder de vervelende maut/tol op hun vakantieadres.

Doordat de tol op deze trajecten vervalt scheelt dat veel schadelijke uitlaatgassen op de alternatieve routes. Waar het vooral in het weekend erg druk kan zijn met files tot gevolg. Daarbij wordt ook de verkeersveiligheid volgens de ADAC verhoogd.

Volgens de Asfinag (de wegbeheerder in Oostenrijk) mist het door de vrijstelling 28 miljoen!! Euro aan inkomsten. Deze inkomsten komen in Oostenrijk 100% ten goede aan het onderhoud en de aanleg van nieuwe wegen.

terug

Komt de vignetvrijstelling in Oostenrijk weer terug?

Skipassen duurder in 2020/2021

volgende