Op deze trajecten betaal je geen tol meer

Voor deze trajecten in Oostenrijk heb je geen vignet meer nodig

Autobaanvignetten Oostenrijk 2019

Per direct (15 december 2019) heb je voor een aantal stukken autobaan in Oostenrijk geen autobaan vignet meer nodig. Dat is goed nieuws voor veel wintersporters die komende maanden op weg gaan naar de sneeuw.

Voor de onderstaande stukken autobaan is een vignet niet meer verplicht, rij je echter door dan dien je wel een vignet te kopen. Dat kan bij de ANWB of onderweg bij de tankstations langs de autobaan.

De Trajecten

  • A1 – Westautobahn – grensovergang Walserberg tot Salzburg-Nord
  • A12 – Inntal Autobahn – grensovergang Kiefersfelden tot Kufstein-Süd
  • A14 – Grensovergang Hörbranz tot Hohenems
  • A7 – Mühlkreisautobahn – Neue Donaubrücke (in aanbouw)
  • A26 – Linzer Westring – nog in aanbouw

Miljoenen verlies voor de wegbeheerder

File grenscontroles oostenrijk

Vakantiegangers onderweg naar Salzburg, Kufstein en de skigebieden rondom Kitzbühel kunnen zich in de handen wrijven. Zij komen vanaf nu zonder de vervelende maut/tol op hun vakantieadres.

Doordat de tol op deze trajecten vervalt scheelt dat veel schadelijke uitlaatgassen op de alternatieve routes. Waar het vooral in het weekend erg druk kan zijn met files tot gevolg. Daarbij wordt ook de verkeersveiligheid volgens de ADAC verhoogd.

Volgens de Asfinag (de wegbeheerder in Oostenrijk) mist het door de vrijstelling 28 miljoen!! Euro aan inkomsten. Deze inkomsten komen in Oostenrijk 100% ten goede aan het onderhoud en de aanleg van nieuwe wegen.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Hotels in Wenen

Prater Reuzenrad Wenen

Bespaar op je hotels in Wenen. Bekijk alle hotels in de Historische binnenstad en bespaar tot 50 procent zonder boekingskosten.