De eerste sneeuw is daar

Afgelopen weekend zat ik nog lekker in Wenen op het terras met 25 °C en een lekker zonnetje op de achtergrond. Vanochtend werd ik waker en gaf de buitenthermometer slechts 3 °C aan. Dat betekent dat het niet lang meer duurt voor we kunnen wintersporten. Dat is dan ook gelijk te zien op de tientallen beelden die de webcams in de wintersportgebieden laten zien. Ook de temperaturen in de skigebieden daalt aanzienlijk. Volgens de ZAMG (het Oostenrijkse zusje van het KNMI in Nederland) was het vannacht al -7 °C op de Pitztaler Gletsjer in Tirol.

De eerste sneeuw (eigenlijk al de tweede want in augustus hadden we ook een koude nacht met neerslag) is gevallen en dat niet op de dikke drie- en vierduizend meter hoge bergen, maar ook in de lager gelegen skigebieden. Volgens de weersvoorspellingen zou er wel eens een halve meter sneeuw kunnen vallen deze week.

Goede basis voor het komende skiseizoen

Stel dat die halve meter echt gaat vallen dan is dat alvast een goede basis voor de komende wintersport periode. Want als de ondergrond maar koud genoeg is blijft bij een volgende sneeuwbui de sneeuw veel beter liggen. Iets wat normaal wordt gedaan door tijdens de koude nachten de sneeuwkanonnen op de pistes te laten werken.

Een paar mooie witte beelden uit Oostenrijk

De eerste sneeuw
Skijuwel – Alpbach
De eerste sneeuw is daar
Kaprun
De eerste sneeuw is daar
Klein Walsertal
De eerste sneeuw is daar
Kitzbühel

Nu je wintersportvakantie boeken

Het is daarom nu de tijd om nog voordelig je wintersport te boeken, nu deze beelden de wereld ingestuurd worden en een wintersportvakantie weer mogelijk is. Verwacht ik en met mij tientallen andere partners actief in de wintersport een stormloop op de wintersportvakanties in Oostenrijk.

Boek deze week nog je wintersportvakantie bij TUI en profiteer van 100 euro korting per boeking.

  • Winner World Ski Award 2020
  • Flexibele Omruilgarantie
  • Tot 100,- korting per boeking
terug

Waarom gaat de sirene in Oostenrijk

Skigebieden tijdens de herfstvakantie

volgende