De eerste witte vlokken zijn al gevallen op een groot deel van de Oostenrijkse wintersportgebieden boven de 1.000 meter.

De herfst begon mild met aangename temperaturen maar vanaf morgen ligt de sneeuwgrens al op 600 meter. Volgens de Oostenrijkse meteorologische dienst is het niet ongebruikelijk dat het zo vroeg wit van de sneeuw is. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden plus. De sneeuw is nog geen voorbode van een strenge winter meldt de weerman van de Oostenrijkse televisie station ÖRF.

Ingesneeuwd

De onder Nederlanders bekende wintersportbestemming Sölden is enige tijd zelfs ingesneeuwd geweest. De sneeuwruimploegen zijn in dit bergzame gebied al vroeg gewekt uit hun “zomerslaap”

Voor de vakantiegangers die de komende herfstvakantie besluiten om af te reizen naar Oostenrijk worden winterbanden en sneeuwkettingen aangeraden.

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Wil je ook leuke nieuwtjes, handige tips en updates over Oostenrijk in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Oostenrijk.nl

Je staat op de lijst, vanaf nu ontvang je iedere maand onze leuke nieuwsbrief!